Titokban találkozott Snowdennel az argentin elnök

A CIA szennyesét kiteregető Edward Snowden ügyvédje, Anthony Romero hozta nyilvánosságra, hogy az argentin államfő, Cristina Kirchner tavaly áprilisi moszkvai látogatásán titkos találkozót tartott védencével.

Romero szerint Kirchner és Snowden több mint egy órán keresztül tárgyaltak, arra azonban nem tudott választ adni az ügyvéd, hogy az argentin elnökasszony miért nem hozta nyilvánosságra a találkozó részleteit.

Az ügyvéd, aki egyébként a tekintélyes Amerikai Szabadságjogok Egyesületének (ACLU) igazgatója, nem bocsátkozott részletekbe a találkozó pontos dátumát, valamint a felek által érintett témákat illetően, azt azonban megerősítette a Buenos Aires Heraldnak, hogy Snowdenre nagy benyomást tett Kirchner.

Cristina Fernández de Kirchner tavaly áprilisban látogatott Moszkvába, alig két héttel az után, hogy Snowden lévén olyan információk láttak napvilágot, melyek szerint az Egyesült Királyság kiterjedt kémtevékenységet végzett Argentína ellen. Romero a sajtónak azt is elmondta, hogy Cristina Kirchner volt az első államfő, akivel Snowden személyesen is találkozott.

A CIA és az NSA egykori munkatársa, Edward Snowden 2013-ban hozta nyilvánosságra azokat a nagy botrányt kavart információkat, melyek szerint az USA több szövetségesét is megfigyelte, illetve lehallgatta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez