Bolíviát is bepiszkítja a FIFA-botrány

Igencsak megdobogtatta a Bolíviai Futball Szövetség (FBF) elnökének szívét a FIFA és a latin-amerikai futballszövetségek körül kirobbant botrány. Márpedig ugye akinek nincsen takargatni valója, annak félnivalója sincsen a hatóságoktól.

Csütörtökön az FBF elnöke, Carlos Chávez éppen Paraguayba tartott, amikor a bolíviai rendőrség harminc percre feltartóztatta Santa Cruz Viru Viru repterén. Chávez nehezményezte, hogy csak egy későbbi járattal utazhatott Asunciónba, miközben a bolíviai belügyminiszter, Carlos Romero megerősítette, hogy nincsen érvényben elfogatóparancs az ország labdarúgó-szövetségének kapitánya ellen.

Ennek ellenére Carlos Chávez még koránt sincs kint a csávából, hiszen alig egy nappal később egy sucrei bíróságon volt kénytelen számot adni az ellene indult adócsalási és korrupciós ügyekben.

Az FBF elnöke az első bolíviai állampolgár, akit az FBI és a FIFA-botrány nyomán a többnemzetiségű állam igazságszolgáltatása górcső alá vett. Carlos Chávezt az FBI nyomozati munkája alapján idézte be a bolíviai ügyészség, mivel az FBF elnöke jelenleg a némileg megtépázott hírnevű Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (Conmebol) kincstárnoki posztját is betölti, így személyét akár közvetlen felelősség is terhelheti a szövetség körül kirobbant korrupciós botrányban.

Nem mellékesen Evo Morales bolíviai államfő azon álláspontjának adott hangot, miszerint Cháveznek le kellene mondania az FBF elnökségéről, amit a többnemzeti labdarúgó-szövetség elnöke határozottan visszautasított.

Chávezre már csak azért is rájár a rúd, mert Bolívia 5-0-ra vesztett az argentin válogatott ellen játszott barátságos mérkőzésen. (Fotó: AFP)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez