Hasznos ajándék – Páncélozott katonai járműveket kapott Szomália

Egy tucat RG-31-es páncélozott katonai járművet és 4×4 -es meghajtású Toyota terepjárót kapott a jubbai közigazgatási körzet Szomáliában, adományként egy dúsgazdag arab országtól.

A több millió dollár értékű katonai eszközöket az Egyesült Arab Emírségek ajándékozta  a jubbai közigazgatási körzetnek, hogy így támogassa a helyi rendvédelmi erők munkáját a radikális iszlamisták ellen vívott küzdelemben. A katonai járműveket  a helyi terepviszonyokhoz alakították ki és úgy szerelték fel azokat, hogy megfeleljenek a szomáliai hadszíntér követelményeinek.

Az Egyesült Arab Emírségek a szomáliai központi kormány egyik legfontosabb támogatója, nagykövetséget is fenntart Mogadishuban, hogy biztosítsa a két ország közötti folyamatos  párbeszédet.. Az arabok emellett már évek óta komoly pénzeket áldoznak a szomáliai kormányerők felfegyverzésére és kiképzésére is. Egy éve az Emírségek hasonló katonai eszközökkel szerelték fel a szomáliai kormányerőket, a rendőrséget és a titkosszolgálatot is. Egy hónapja pedig egy katonai kiképző központot is felállítottak Mogadishuban, hogy felkészítsék a különleges erőket az al Shabab elleni küzdelemre. A The National napilap információi szerint az Emírségek az elmúlt években több százmillió dollárral járult hozzá ahhoz, hogy támogassa a béke és a rend helyreállítását a több mint 20 éve anarchiába süllyedt országban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez