Matematikus oldotta meg a rejtélyt – a maláj gép minden valószínűség szerint érintetlen

Egy matematika professzor azt mondja: A Malaysia Airlines eltűnt járata az óceánba zuhant, és érintetlen maradt.

A Malaysia Airlines MH370-es járatának titokzatos eltűnése nem csak sokkalta az embereket, de számos összeesküvés-elmélet is született vele kapcsolatban. Most egy matematikus állítja, hogy a Boeing 777, mely nyomtalanul eltűnt, az Indiai-óceánba zuhant 90 fokos szögben.A tökéletes zuhanórepülés következtében a repülő sértetlen maradt, ami megmagyarázza, hogy miért nem találtak törmeléket, vagy olajat, miután 239 emberrel a fedélzetén lezuhant. Az Egyesült Arab Emírségek légitársaságának elnöke Tim Clark azt mondja, hogy az ausztrál kormány valószínűleg fel fog hagyni a kereséssel.

„Azt hiszem csak idő kérdése, hogy a keresés félbeszakadjon”- mondta a Nemzetközi Légi közlekedési Szövetség éves találkozóján, Miamiban.

„Van már megoldás? Van magyarázat? Ok? Nem, folyamatosan csak találatunk. Ez az Amelia Earhart esetének megismétlődése”- tette hozzá.

Amelia Earhart 1937-ben tűnt el, miközben megpróbálta egyedül körberepülni a földet. A lány repülőgépét sohasem találták meg.

Bár a légi közlekedési szakértők szerint kevés az esély arra, hogy valaha megtalálják az MH370-es járatot, a kutatók azon dolgoznak, hogy kiderüljön mi is történt valójában. A katari Texas A&M Egyetem matematikusa Goong Chen azt mondja: bizonyítékokkal alá tudja támasztani, hogy a gép vertikális zuhanórepülésben csapódott a tengerbe.

275009-8d30e716-0f76-11e5-92d4-be2ab03e6b13

„Valószínűleg rejtély marad, hogy mi történt az utolsó pillanatokban, hacsak egy napon nem találjuk meg a gép fekete dobozát”-mondta Chen, aki a számítógépes szimulációt vezette. „De a kriminalisztika határozottan azt sugallja, hogy az MH370-es járat az óceánba zuhanórepülésben zuhant.”

A kutatók az alkalmazott matematika segítségével öt különböző forgatókönyvet hoztak létre. Ezek közül az egyik az a nagyon ügyes siklórepülés, melyet Chesley Sullenberger kapitány csinált, amikor a US Airways járatát tette le a Hudson folyón 2009-ben. Azt a hihetetlen landolást így nevezték el: „Csoda a Hudsonon”.

Azonban ez a forgatókönyv nem alkalmazható az MH370 esetében, ugyanis az Indiai-óceánon óriási hullámok vannak, amik magassága több méter is lehet, ami ilyen siklórepülés esetében biztosan a gép szétszakadásához vezetett volna. Ez esetben pedig biztosan találnak törmelékeket a kutatók.

A kutatók szerint a a függőleges vízbeérkezés okozta volna a legkevesebb ellenállást. Chen elmondta, hogy ha a gép teljesen függőlegesen csapódott a vízbe, akkor ugyan a szárnyak leválnak, de a többi rész sértetlen marad. Ez pedig olyan nehéz, hogy egyben az óceán mélyére süllyed. A kutatást 2015 áprilisában tették közzé. Az eltűnt gépet még ma is keresik.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez