Örömhír: Apa lesz a világ első sikeres péniszátültetett

„Jól funkcionál az átültetett szerv” – mondta Andre van der Merwe dél-afrikai sebész, aki először hajtott végre sikeres péniszátültetést a világon.

Négy hónapos terhes annak a 21 éves dél-afrikai fiúnak a barátnője, akit még tavaly decemberben műtöttek meg, miután amputálni kellett a nemi szervét egy szakszerűtlenül végrehajtott körülmetélési eljárás miatt. A komplikált műtétet elvégző Dr. Van der Merwe elmondta, hogy „rendkívül boldogak” és minden jel arra utal, hogy a fiatal férfi felépülése a megfelelő ütemben haladt előre. A világhírű sebész szerint elképzelhető, hogy hamarosan újabb hasonló műtéteteket fognak végrehajtani.

A 21 éves fiút még tavaly decemberben műtötték meg, miután nemi szerve súlyosan elfertőződött egy tradicionális körülmetélési eljárás során. A fertőzés miatt a fiatal férfi nemi szerve működésképtelené vált ezért szinte teljesen el kellett távolítani. Andre van der Merwe elmondta, hogy csak 1 cm hagytak meg a régi nemi szervből és az ujjat ehhez rögzítették hozzá. A műtét pedig több mint kilenc órán át tartott.

Nem ez volt az első péniszátültetés a világon. Kínában ugyanis már hajtottak végre ilyet, de az átültetés végül nem járt sikerrel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez