Már 11-en haltak meg Dél-Koreában a halálos kórtól

Pénteken egy újabb ember halt meg Dél-Koreában a MERS vírustól, így már 11 halottja van a halálos járványnak.

Tizenegy halottja van már Dél-Koreában a MERS koronavírus miatt terjedő járványnak – közölték pénteken a hatóságok, amelyek egyszersmind úgy vélik, hogy a járvány már tetőződhetett. A pénteken elhunyt 72 éves nő a főváros, Szöul déli részén lévő kórházban fertőződött meg.

A Közel-keleti Légzőszervi Tünetegyüttesben (MERS) megbetegedettek száma már meghaladta a százhúszat a kelet-ázsiai országban. A járvány ugyan kizárólag a kórházakra korlátozódik, de terjedése súlyos aggodalmat okoz a lakosság körében.

A kór eddig főképp olyan embereket támadott meg, akik más betegségben, például légzőszervi betegségben vagy rákban szenvedtek. A Szöulban elhunyt nőnek tüdőgyulladása volt.

Dél-koreai egészségügyi tisztviselők pénteken úgy vélekedtek, hogy már tetőződhetett a járvány. Közlésük szerint azt tapasztalták, hogy kevesebb volt az újabb fertőzések száma, és nem valószínű, hogy újabb nagyobb hulláma lesz a megbetegedéseknek.

A MERS koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzést okoz, amely az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, ám annál kevésbé agresszívan terjed. A betegek halálozási aránya magas, több mint 40 százalékos, a kór ellen egyelőre nincs semmilyen gyógymód.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez