Ferenc pápa a melegek képviselőjével is találkozik Paraguayban

Ezt jelentette be a püspöki konferencia irodája, mely a Szentatya programját szervezi Paraguayban. A melegek helyi szervezete üdvözölte a döntést rámutatva arra, hogy Ferenc pápa jóval toleránsabb velük szemben mint a katolikus egyház Paraguayban.

Meg kell értenünk azokat a melegeket, akik Istent keresik- hangsúlyozta Ferenc pápa, aki továbbra is kitart az egyház hivatalos álláspontja mellett, mely elítéli a homoszexuális kapcsolatokat. A pápa július elején látogat el Ecuadorba, Bolíviába és Paraguayba. Ez utóbbi különösen fontos az első jezsuita pápa számára hiszen Paraguayban a jezsuita atyák megpróbálták megteremteni Isten államát.
Ferenc pápa Asuncionban, Paraguay fővárosában nagymisét pontifikál. Ezt követetően találkozik majd fontos helyi személyiségekkel köztük Simon Cazal-lal, a Somos Gay szervezet főnökével /Somos Gay= melegek vagyunk/. Ferenc pápa maga is latin-amerikai, és pontosan tudja, hogy az ottani egyházak meglehetősen konzervatívnak számítanak ebben a kérdésben. Ezért üdvözölték Ferenc pápa elképzelését a melegek Paraguayban, ahol a szervezetük elnökével találkozik a katolikus egyház feje július elején amikor látogatást tesz Latin Amerikában.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez