Már 442 halott a hajóbalesetben

A kínai Jangce folyón június elsején bekövetkezett hajószerencsétlenség áldozatainak száma 442-re nőtt, szemben az eddigi 14-gyel mindössze 12-en élték túl a tragédiát.

A Hszinhua hírügynökség által idézett Tang Kuan-csün elmondta, hogy a hozzátartozóktól begyűjtött DNS-minták alapján valamennyi áldozatot azonosították, eddigi 426 holtestet hamvasztottak el.

Tang helyszíni tájékoztatóján bejelentette, hogy a mentési és kutatási munkák befejeződtek, de a nyomozás még tart. A baleset körülményeiről továbbra is annyit tudni, hogy a folyó adott szakaszán, ahol a baleset történt, rendkívüli időjárási körülmények voltak, tornádó tombolt. A hajó kapitányát és helyettesét korábban őrizetbe vették.

A 76,5 méter hosszú, négyszintes Kelet Csillaga folyami kirándulóhajó 403 turistája 5 idegenvezetővel 11 napos túrán vett részt, amikor a forgószél az esti órákban a Jangce Hunan tartományi szakaszán felborította a hajójukat. A legénységet 46 személy alkotta. Az áldozatok többsége időskorú.

A csaknem 20 éve szolgálatban lévő hajó 534 főre volt hitelesítve, vagyis nem volt túlterhelve. A korábbi jelentésekben a túlélők azt állították, hogy a baleset néhány perc leforgása alatt történt, figyelmeztető vészjelzést nem adtak.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez