Előretörnek a feleségek Latin-Amerikában: Calderon neje államfő lenne

A feleségeké a jövő? A volt mexikói elnök, Felipe Calderon felesége bejelentette, hogy indul a 2018-as elnökválasztáson.

Margarita Zavala elhatározását a múlt héten lezajlott részleges választásokon tette nyilvánossá – az internet segítségével közlte honfitársaival, hogy itt az ideje egy női elnöknek Mexikóban. Zavala asszony szerint a választások eredménye azt mutatja, hogy itt az ideje komolyan elgondolkodni az ország jövőjén és a 83 millió választó szavazatának üzenetét meg kell érteni. Ez volt az első alkalom, hogy a latin-amerikai országban kormányzói széket kapott egy független jelölt, vagyis az ország politikusaival szemben komly fenntartások vannak – mondta.

,,Az állampolgárok elvégzik a feladatukat, de a politkusok nem” – így Zavala asszony, aki szeirnt az egész mexikói társadalom is válságban van, nemcsak az ország gazdasága.

Zavala Mexikóváros egyik körzetében volt képviselő 1994-1997 között és 2003-2006 között a szö vetségi parlamentben is helyet kapott. A 47 éves ügyvédnő nem kezdő a politikában – az elmúlt évtizedekben több fontos helyet tötött be a Partido Acción Nacional (PAN) konzervatív párt színeiben.

Felipe Calderon ugyancsak hangot adott véleményének és támogatta felesége ezen szándékát. Calderón 2006 és 2012 között állt Mexikó élén és az ő nevéhez fűződik a sokak szerint vitatott eredményű drogellenes háború meghirdetése.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez