Gyalogszerrel Kínából Németországba

Sokszor gondolkoztam már azon milyen lenne autóval eljutni Kínába, Japánba, vagy valamelyik távol-keleti országba. Az azonban elég merész gondolat, hogy egy ekkora utat valaki gyalog tegyen meg. Egy fiatalember erre vállalkozott, és dokumentálja is.

Történetünk 2007. november 9-én kezdődik, amikor Christoph Rehage, egy 26 éves német származású srác arra vállalkozott, hogy gyalog tegyen meg 45 ezer kilométert Kína-szerte. Az út azonban nem ért véget itt. Különös kalandjait egyébként dokumentálja, így egy 5 perces videóban mi is megnézhetjük eddigi útját.

screen-shot-2015-06-12-at-17-41-50

Christoph rengeteget utazott életében, és egy ideig Kínában tanult, amikor úgy döntött, hogy gyalog megy haza. Ezt pontosan azt jelenti, hogy Pekingből saját lábán hazaindult a németországi Bad Nenndorfba. A táv több mint 9 ezer kilométer. Az út még nem ért véget: eddig 4640 kilométer gyalogolt Kínában, és Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területnél tart. Erről egy remek összefoglaló videó is árulkodik.

A kaland során nem csak szakálla nőtt meg a kalandornak, de szembe nézett számos időjárási viszontagsággal, és különböző emberekkel találkozott. Minden nap készít képeket magáról, hogy dokumentálja az útját, így készült el „A leghosszabb út” című videó. Ha jól figyelünk, még egy magyar felirat is felfedezhető.

A videóban azonban láthatunk olyan képeket, mikor Chris repülőgépen ül, vagy nyaral barátnőjével. Blogja szerint azok a séta szünetei voltak, amikor rendezni kellett néhány ügyet, amit a bürokrácia ró az emberre, vagy amikor néhány személyes dolgot kellett elintéznie. Minden szünet után visszatért oda, ahol abbahagyta az utat és közben nem borotválkozott.

Chris több könyvet is kiadott: utazási napló, képes kiadvány és egy saját blog árulkodik kalandjairól. Az elképesztő kalandok közben a fiatalember arra buzdít másokat, hogy valósítsák meg vad álmaikat.

„Nem számít, hogy ki milyen álmokat dédelget, a lényeg, hogy kövesse azokat. Kövesse mindenki az álmait, és nevessen miközben megéli őket.”

A Pekingből Németországig tartó gyaloglás még jelenleg is tart: Chris blogján láthajuk hol tart jelenleg.

screen-shot-2015-06-12-at-18-52-51

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez