Piros hamburger a japán Burger Kingből

A japán Burger King már akkor is megdöbbentette a világot, amikor 2012-ben megjelentette teljesen fekete hamburgerzsemléjét. Most egy hasonlóan érdekes, színes burgert mutattak be.

A fekete burger-kollekció igazán ötletes és az egész világot elkápráztató ételkülönlegesség volt, melyet a japán Burger King étteremlánc fejlesztett ki. A szokatlan színű étel valóban ehető volt, ergo nem szénné égetett hamburgerről volt szó, és különleges külseje miatt népszerű is lett.

BN-EM419_bkingj_G_20140911022003

Most hasonló promóciós céllal érkeznek a piros hamburgerek. A tokiói Burger King máris kétfajta piros burgert kínál majd július 3-tól. Az egyik az  „Aka Samurai” nevet viseli, sült csirkével, salátával, paradicsommal és sajttal. A hamburgerzsemle egyébként paradicsompor hozzáadásával nyerte színét. A másik szendvics az Aka Samurai Beef, ami marhahúspogácsát és szeletelt hagymát tartalmaz. Az „aka” szó egyébként pirosat jelent, a szamuráj szót pedig senkinek nem kell lefordítani.

További érdekesség, hogy a sajt is kapott paradicsomport, így az is szép vörös színben tündököl, ahogy a mártás is. Utóbbi alapja a miso-paszta, keverve kínai chillis babmártással és piros paprikával.

A Burger King Japan képviselői azt mondják: “mivel a fekete burger nagyon népszerű volt, kerestünk valamit, ami hasonló módon felkeltheti a vásárlók érdeklődését. Így találtuk ki a vörös burgert.”

A csirkés szendvics ára 540 jen (úgy 1200 forint), a marhahúsosé 690 lesz. Mindkét változat csaknem 90 étteremben lesz majd kapható szerte Japánban. A menü várhatóan augusztus közepéig szerepel a kínálatban. A vörös szín egyébként az élet szimbóluma Japánban.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez