Halálra itták magukat Indiában

Legalább harminchárman haltak meg Indiában, az indiai gazdasági központnak számító Mumbai egyik nyomornegyedében az utóbbi napokban azután, hogy illegálisan főzött szeszesitalt ittak – mondta pénteken egy helyi rendőrségi szóvivő.

A halálos áldozatok többsége építőipari munkás és riksasofőr. Pravín Szatpal helyi rendőr azt mondta, tizennyolcan csütörtök éjszaka vesztették életüket, mindössze néhány órával azután, hogy ittak a pancsolt italból. Ezután több tucatnyian betegedtek meg, és péntekre már harmincháromra nőtt a halálos áldozatok száma. Legalább kilenc további férfit jelenleg kórházban ápolnak, állapotuk válságos.

A rendőrség három embert őrizetbe vett. Indiában széles körben elterjedt az illegálisan főzött szeszesitalok fogyasztása, mivel ezek sokkal olcsóbbak, mint a professzionálisan előállított alkoholok. Időről időre előfordul, hogy az illegális gyártási folyamat során súlyosan mérgező metanolt kevernek a szeszesitalokhoz. Januárban 38-an haltak meg Indiában pancsolt égetett szesz fogyasztása miatt.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez