Az Univisión megbünteti Trumpot a bevándolók elleni kirohanása miatt

A vezető amerikai tévécsatorna, az Univisión  megszakította a kapcsolatot a Miss Universo szervezőivel, mivel annak vezetője Donald J. Trump a minap sértően nyilatkozott az emigráns mexikóiakról.

A csatorna nem fogja közvetíteni a julius 12-ére meghirdetett Miss USA szépségversenyt és semmi olyan eseményt sem, amely kapcsolatban áll az amerikai multimilliárdossal.

Mint a TV közleményéből kiderül, a csatorna, hallgatva nézőinek felháborodott szavaira, minden kereskedelmi kapcsolatot felmond Donald J. Trumppal.

A 69 éves extravagáns Trump azzal hívta ki a spanyol nyelvű amerikaiak haragját, hogy bejelentette indulását az elnöki székért és ebből az alkalomból kipakolt a mexikói bevándorlókról. Véleménye szerint ugyanis amikor ,,Mexikó ide küldi az embereit, nem a legjobbakat küldi”.. ,,Drogot, erőszakot és bűntetteket  hoznak magukkal – mondta és rögtön azt javasolta, hogy egy még áthatolhatatlanabb falat építsenek Mexikó és az Egyesült Államok közé.

Szavai felháborodást keltettek az Egyesült Államokban és egész Latin Amerikában. Mexikó belügyminisztere pedig előítélettel telinek és abszurdnak nevezte a beszédet. ,,Láthatóan olcsó népszerűségre törekszik és fogalma sincs mindazokról az eredményekről, amelyetet Amerika az itt élő latinoknak köszönhet” – mondta.

Nikolas Maduro venezuelai elnök egyenesen tolvajnak és banditának nevezte Trumpot. Hillary Clinton ugyancsak elítélte az ilyen és ehhez hasonló kijelentéseket, amelyek egymás ellen heccelik az embereket.

Trump birodalma és a Miss Universo szervezet egyelőre nem válaszolt az Univisión lépésére. Az Egyesült Államokban élő 54 millió latin  kétharmada Mexikóból érkezett, mint ahogyan  a becslések szerint az itt élő 11 millió illegális bevándorló többsége is mexikói.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez