Megint mellényúlt egy szupermarket

Ezúttal szalonnaízű chipset kínált a muszlimoknak ramadánra Londonban a Tesco.

Füstölt bacon ízű rágcsálnivalót tett a muzulmán böjti hónapra szóló ajánlatába a legnagyobb brit élelmiszeráruház-lánc. A Ramadan Mubarak, vagyis áldott ramadánt felirat alatt sorakoztak szépen a dobozok. Pedig a bacon ugye sertésből készül, ami tiltott gyümölcs a muszlimoknak.

Az egyik érintett, Raza Hassan szúrta ki és osztotta meg a közösségi oldalakon a furcsa ajánlatot. Azt mondta a i100.co.uk. portálnak, hogy inkább viccesnek, mint sértőnek találta. “Sokféle chips volt a felirat alatt, de éppen úgy jött ki, hogy a szalonnás került felülre. Szerintem szép gesztus volt a köszöntés és a külön ramadáni kínálat, csak éppen kicsit irónikusra sikeredett.”

A bolt közleményben tudatta, hogy kivette a dobozokat a böjti hónapról megemlékező felirat alól, jóllehet a termék valójában nem tartalmaz semmilyen húskészítményt. De belátja, hogy a rágcsálnivalót nem a legmegfelelőbb helyre tették ki.

Nemrégiben az Aldi egyik franciaországi üzletében kínáltak nyomokban sertésszármazékokat tartalmazó készételt, halal felirattal. Ami ugye azt jelenti, hogy az iszlám előírásainak mindenben megfelelő.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez