Színpadra áll Harry Potter

Rohan az idő: több mint tizennyolc éve, hogy megjelent az első kötet, a Harry Potter és a Bölcsek Köve. Azóta elképesztő népszerűségre tett szert az immár hét kötetből álló sorozat. A könyveket és a filmeket is milliók imádják a világ minden pontján. Most színházi előadás is készül, melyet természetesen J.K. Rowling maga ír.

Az angol írónő nagyon keveset árult el az új Potter-történetről, de az biztos, hogy a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az Elátkozott Gyermek) címet kapja majd. Az írásban Jack Thorne segít Rowling-nak és John Tiffany lesz a darab rendezője. Az írónő azt is elmondta, hogy az előadás nem a könyvek előzménye lesz, és hogy amikor bemutatják majd, mindannyian megértjük, miért is a színház a tökéletes tér az új részhez.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy ki fog a darabban játszani, azt sem tudni, hogy a filmben szereplő színészeknek lesz-e közük hozzá. A Harry-t alakító Daniel Radcliffe mostanra már a húszas évei közepén jár, így aligha formálhatná meg a karaktert, ha a történet valahol a könyvek tájékán vagy az azelőtti időszakban játszódik.
Ugyanakkor – ahogy a The Verge is kiemelte – annyi kétes feltételezés van a jövőre bemutatásra kerülő darabról, hogy akár az is elképzelhető, hogy az eredeti szereplőgárdával találkozhatunk majd Londonban.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez