Már számítógépen is égetik a konföderációs zászlót

A nemrég kirobbant felháborodás az amerikai konföderációs zászlóval kapcsolatban olyan mértéket öltött, hogy már online játék is készült a feszültség levezetésére.

A konföderációs zászlót (ami erdetileg az észak-virginiai hadsereg hadizászlaja) mindig is a nemzeti érzelmű amerikaiak zászlótartóján vagy motorjain találhattuk meg. A zászló alapvetően a rasszista, feketeellenes déli államokat szimbolizálja, de persze sokan azzal védekeznek, hogy csupán felmenőik hősi háborús tetteire emlékeznek velük.

Mindenesetre, amikor egy fehér férfi kilenc feketét ölt meg egy főként afro-amerikaiak által látogatott templomban, a “konföderációs” zászlót nem sikerült leereszteni az amerikaival együtt a gyász jeleként (a tartóoszlop nem erre volt tervezve). Ebből természetesen nagy botrány lett, amit hamar elkezdett növelni az internet is. A történetről bővebben itt írtunk.

Hamar kinevezték például június 27-ét a Nemzeti Égessük el a Konföderációs Zászlót Napnak, de John Oliver sem hagyta annyiban a dolgot, sőt még egy Minecraftos video is kijött, melyben elégetik a zászlót – ezt itt foglaltuk össze.
Most pedig itt a legújabb mém a BooFlag – ha elég hangosan üvöltjük a Boo szót a mikrofonunkba (igazából bármit üvölthetünk, nincs különbség), szép lassan leereszkedik, majd felgyullad a zászló.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez