Ricky Martin: a legfelsőbb bíróság elismerte, hogy a szerelem mindenkié

A puerto ricó-i származású világhírű amerikai énekes csatlakozott Barack Obama amerikai elnök kijelentéséhez: az egyenlőség nagy diadala, hogy az amerikai törvényhozás azonos rangúnak ismerte el az melegek házasságát.

 

 

Barack Obama szerint a gay házasságok törvényesítése az Egyesült Államok történetének nagy győzelme és erősíti az amerikaiak közösségét. Az amerikai legfelsőbb bíróság pénteki dötése szerint az Egyesült Államokban nem tesznek többé különbséget a különböző neműek és az azonos neműek  házasága között. A  kilenc tagú esküdtek közül öt az elfogadott törvény mellett, négy pedig ellene voksolt. Mostantól abban a 14 államban is el kell fogadni törvényesnek az ilyen együttéléseket, ahol eddig ezt nem tették meg. Bár törvény nem lép azonnal életbe, még 3 hétnyi idő van arra, hogy az ,,ellenálló államok” , Kentucky, Michigan, Ohio és Tennessee is újra megfontolja, majd elfogadja azt.

Ricky Martin énekes óriási győzelemnek nevezte a döntést, miután 2010-ben beismerte, hogy az azonos neműekhez vonzódik  és a gay jogok harcos védelmezőjévé vált. ,,A legfelsőbb Bíróság éppen kinyilatkoztatta , hogy a szerelem mindenkié – írta spanyol és angol nyelven Twitter oldalán.      Büszke vagyok, hogy ilyen országban élek – írta.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez