Merénylet Tunéziában: a Magyar Afrika Társaság közleménye

A Magyar Afrika Társaság fájdalommal és megdöbbenéssel fogadta a Sousse-i merénylet hírét, amelynek áldozatai többségében ismét ártatlan turisták.

Mélységesen elítéli a gyávaságot és gonoszságot, amely akár vallási köntösbe bújva ártatlanokat öl, és más ártatlanokat, Tunézia egész népét igyekszik megfosztani megélhetésétől, jövőjétől. Tudjuk, és minden erőnkkel hirdetjük is, hogy Tunézia népe maga is elítéli az ilyen akciókat, békés, barátságos, vendégszerető nemzet, amely elkötelezett az emberiség közös értékei, a demokrácia, a szabadság eszményei iránt. Tudjuk, hogy milyen erőfeszítéseket tettek és tesznek azért, hogy egy forrongó régióban is megőrizzék a biztonságot. Azonban azt is látjuk, hogy Tunézia mindaddig veszélyben lesz, amíg az egész régióba vissza nem tér a biztonság.

Éppen ezért kérjük a világ kormányait, köztük a magyar kormányt, hogy mindent tegyenek meg Észak-Afrika biztonságáért, a regionális konfliktusok megoldásáért. Részvétünket fejezzük ki Tunézia népének, és azt kérjük magyar honfitársainktól, hogy a bajban se hagyják magára, hanem minden erejükkel támogassák Tunéziát.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez