10 jótanács, hogyan legyél pofátlanul gazdag a Business Insidertől

Az interneten leginkább olyan tanácsok terjednek, hogy hogyan elégedj meg azzal, ami van, és hogyan legyél lelkiekben gazdag. Miközben valójában az emberek sokkal inkább pénzügyileg lennének gazdagok, legalább is a Business Insider internetes kiadása szerint. Nekik azért érdemes hinni.

A tanácsokat Steven Siebold adja, aki, amellett, hogy 1200 arcátlanul gazdag emberrel készített interjúkat “Hogyan gondolkodnak a gazdagok?” című könyvéhez, maga is arcátlanul gazdagra kereste magát azzal, hogy másokat tanít gazdagodni.  Szóval érdemes megfontolni, hogy mit mond. Kétségtelen nem egy buddhista szerzetes, aki a lét mibenlétéről és a vagyon  általi szenvedésről mereng, és nem is egy neobalos teoretikus, aki szerint minden vagyon lopás, és lényeg a fenntarthatóság, sőt nem is hirdeti a “pénz nem boldogít” ezerszer elcsépelt közhelyét. De ettől még szabadon ébred – legalább is az anyagi gondoktól. És íme a tanácsok:

1. Egy szabad piacgazdaságban bárki meggazdagodhat. Te is. (Aki meg nem ilyenben él, az jobb ha elmegy onnan, ahol van.)

2. A meggazdagodásban nem játszik szerepet sem az IQ, sem a végzettség, sem a szülői háttér.

3. A legjobb út a meggazdagodáshoz, ha megoldasz egy problémát – minél nagyobbat, annál gazdagabb leszel.

4. Ne hallgass azokra, akik azt mondják, az életben mindenkinek szenvedni kell. Vannak, akik a napos oldalon vannak.

5. Merj nagyot álmodni – miért ne kereshetnél 500 ezer vagy akár egy millió dollárt?

6. Hagyd a fenébe az aggályoskodást, gondolja a pénzre úgy, mint jó dologra. Hiszen jó dolgokat teremt: szabadságot, lehetőségeket, jólétet. Igen, boldogít!

7. Gazdagnak lenni nem valami privilégium – hanem jog. Ha másoknak értéket termelsz, akkor annak ára van, ha nagy értéket, annak nagy ára.

8. Senki nem fog kimenteni. Ne várja a hajóra, hanem építs magadnak egyet.

9. Ne aggódj a pénzen, ne félj attól, hogy mi lesz, ha elfogy. majd csinálsz másikat. Álmodozz róla!

10. Igenis tőled függ. Nem a külső körülményektől. Senkit sem hibáztathatsz. Hogy meggazdagodsz-e az fejben dől el.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez