Mi a csoda az a görögdinnyekenyér?

Japánból már hallottunk érdekességeket a görögdinnye imádatáról. Elég arra gondolni, hogy egy-egy prémium dinnye csillagászati összegbe kerül, vagy hogy a görögdinnye kocka, sőt szív alakban is kapható. Most megjelent a görögdinnyekenyér is, igaz, Tajvanon.

Igen: görögdinnyekenyér. Nem csalás, nem ámítás. Kívülről zöld, belül piros, és fekete magok is láthatók benne. Ennél jobban nem lehet összezavarni az ízlelőbimbókat, az biztos. A görögdinnyekenyér megalkotója a Jimmy pékség, az észak-tajvani Yilan városban. A tulajdonos azt mondja: a gyerekek a forró nyári melegben, amikor általában kisebb az étvágyuk nagyon izgatottan eszik a dinnyét. Ez ihlette a terméket.

melon02

Az biztos, hogy nyáron mindenki szívesen falatozik görögdinnyét, főleg ha jó édes. A cél tehát az volt, hogy ilyen módon vegyék rá a kölyköket, hogy kenyeret is egyenek nyáron. Bár nem görögdinnye ízű, de legalább viccesen néz ki. A görögdinnyekenyér egyébként hamar népszerű lett. A dinnye színeit különböző adalékok eredményezik: pirított zöld tea a külseje, cseresznye színezi a piros részt, és bambuszszén a fekete „mag”. Az biztos tehát, hogy ízében köze sincs az igazi dinnyéhez, de a cél nem is ez, hanem a látvány és a különlegesség.

melon03

melon04 melon05
Az alábbi videóban megnézhetjük hogyan készül:

Sajnos egyelőre nem áll úgy a helyzet, hogy a termék nemzetközi szinten is megjelenjen, így csak két lehetőség van: vagy elmegy az ember érte Tajvanra, vagy megpróbálja maga elkészíteni. Íme egy recept angol nyelven, hogy otthon készíthessen görögdinnyekenyeret, a magok lehetnek mazsolák. Nem egy könnyű nyári recept az biztos, de óriási sikert érhetünk el vele.

melon06

(Fotó:Twitter)

(Visited 10 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez