Mit és kivel? – Putyin hétvégéje

Táncosokban gyönyörködött Silvio Berlusconival az orosz elnök a szibériai Altaj-hegységben a hétvégén. Legalábbis erről tájékoztatott a tánccsoport vezetője a VKontakte közösségi oldalon.

Több mint 1200 ház leégett és 32-en meghaltak a tarlóégetés miatti tűzvészben a szibériai Hakaszföldön. A tragédiát követő újjáépítések megtekintésére utazott a helyszínre Vlagyimir Putyin június 26-án.

Miután vigyázó szeme mindent ellenőrzött, nem indult vissza Moszkvába. Szóvivője, Dmitrij Peszkov megerősítette, hogy az elnök a Gazprom vendégházában töltötte az elmúlt hétvégét – nem egyedül. Az egykori olasz miniszterelnökkel, Silvio Berlusconival víkendezett.

A nyíltan jó barátságban lévő politikusok horgásztak a közeli Katuny folyóban, teázgattak. A fő attrakció viszont egy táncelőadás volt, amiről maga a koreográfus számolt be VKontakte adatlapján.

“Az Urszul néptánccsoport ma az orosz elnöknek és a korábbi olasz miniszterelnöknek táncolt” – kezdte az élménybeszámolót Lejla Malcsijeva. „Fölvettük a fellépő ruháinkat és vártuk a vendégek érkezését. Majd hajóval megérkezett Vlagyimir Vlagyimirovics, beült egy autóba, ő maga vezetett el a házig. azonnal odajött hozzánk, kezet fogott velünk, köszöntött bennünket és Berlusconit, majd helyet foglaltak, mi pedig táncolni kezdtünk. Utána Vlagyimir Vlagyimirovics köszönetet mondott nekünk, és a tánc alatt még azt is kiáltotta, hogy bravó!”

Nem volt hosszú a szabad hétvége. Sajtóértesülések szerint Putyin már tegnap este visszaérkezett Moszkvába, ma pedig már részt vett a múlt héten elhunyt egykori miniszterelnök és külügyminiszter, Jevgenyij Primakov búcsúztatásán.

Kép: Vlagyimir Putyin horgászik (Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez