Mexikóba érkezett a spanyol királyi pár

Első hivatalos tengerentúli útján, vasárnap megérkezett Mexikóba a spanyol királyi pár, akiket a fővárosban a mexikói turisztikai államtitkár, José Antonio Meade fogadta.

A korona sajtóközleménye szerint VI. Fülöp és Letizia programját számos turisztikai megállapodás szignózása mellett kulturális programok teszik majd színesebbé. A királyi pár hétfőn egy katonai díszszemlén vesz részt, majd pedig VI. Fülöpöt Mexikóváros Kiemelt Vendégeként fogadják a történelmi városházán.

Később a királyi pár Enrique Peña Nieto államfővel ebédel, és az este folyamán díszvacsorán vesznek részt a mexikói törvényhozás tagjaival, ahol természetesen az elnök is jelen lesz majd.

Kedden a spanyol király és a mexikói államfő egy helyi üzletemberek által szervezett gazdasági fórumot nyit meg, illetve beszédet intéz a törvényhozás felsőházához.

Szerdán VI. Fülöp és Letizia Ortiz királyné a mexikói first lady-vel találkozik, illetve az UNAM, a Salamancai egyetem és Cervantes Intézet együttműködésével tető alá hozott új spanyol nyelvi minősítővizsga-rendszer prezentációján is részt majd.

A kulturális programok után a királyi pár szerdán tér vissza az Ibériai félszigetre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez