Tunéziában vagyok. Most

Online akciót hirdetett a civil közösség Tunéziában. Úgy döntöttek a jelenleg is ott tartózkodó külföldiek, hogy felhívják közösségi oldalakon is az ide látogatók figyelmét arra, hogy az országban mindent megtesznek a biztonságukért. Egy táblát tartanak a kezükben: „I AM IN TUNISIA NOW – ÉN MOST IS TUNÉZIÁBAN VAGYOK” felirattal.

Az első ilyen kezdeményezés a Nigériában elrabolt lányok szabadon bocsátásáért folytatott küzdelem volt, amelyhez hírességek, ismert emberek (például Michelle Obama) is csatlakoztak: plakátot tartottak a kezükben a következő üzenettel: “BRING BACK OUR GIRLS”. Hozzátok vissza lányainkat.

Michelle-obama-bringbackourgirls

A Tunéziában turistáskodó külföldiek most azt remélik, hogy akciójukkal a Tunézia gazdaságát nagy mértékben meghatározó turisztikai ágazaton tudnak segíteni. A külföldiek közül ugyanis sokan hazautaztak vagy lemondták a nyaralásukat, miután pénteken iszlamista fegyveres hajtott végre terrortámadást a népszerű üdülőhelyen, Sousse-ban. Az ötcsillagos Hotel Imperial Marhaba szálloda tengerpartján strandon pihenő turistákra kezdett lövöldözni. A halálos áldozatok száma eddig 38, de többeket eltűntként tartanak számon.

turista2

turista3

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez