Egy laza franciáért már jó jegy járt az egyetemen

Felfüggesztettek az állásából és bírósági eljárást is indítottak egy professzor ellen, aki szexuálisan zaklatta női hallgatóit az egyetemen. Az egyik ilyen esetről videofelvétel is készült, és az a legmagasabb döntéshozó körökhöz is eljutott.

Mindez Marokkóban történt, az Ibn Tofail Egyetemen, ahol már régóta pletykáltak a hallgatók arról, hogy szexuális szolgáltatásért cserébe jó jegyeket lehet szerezni az egyik tekintélyes professzornál.

Az érintett tanár nevét szándékosan nem hozták nyilvánosságra. A férfit végül az egyik hallgatója buktatta le, akinek sikerült videóra vennie, amikor a prof elkezdte molesztálni. A felvételt később szülei kíséretében személyesen vitte be az Oktatási Minisztériumba, majd hivatalosan is feljelentést tett az ügyben.

A professzort ezek után azonnal felfüggesztették és az egyetem fegyelmi tanácsa elé állították, hivatalos döntés azonban még nem született az ügyében. Ahhoz ugyanis előbb meg kell várni a szakértői jelentést, amiben hitelesítik, hogy a videón tényleg ő látható.

Abban az esetben, ha így van, a marokkói büntetőtörvények szerint több évre is börtönbe csukhatják, és örökre eltilthatják az oktatástól.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez