Fontos terroristával végeztek a franciák Maliban

Titkos akciót hajtottak végre a francia kommandósok Észak-Mali Kidal régiójában, ahol sikerült végezniük az al Kaida terrorhálózat észak-afrikai szárnyának (AQIM) egyik retteget parancsnokával.

Francia kommandósok küldték az örök vadászmezőkre Mohamed Ali Ag Wadossenét, aki az AQIM terrorszervezet műveleti parancsnoka volt. A terroristavezérrel vasárnap végeztek a francia katonák egy titkos akcióban, amely során még két keresett terroristát sikerült elfogniuk. Az akcióban két francia kommandós könnyebb sérüléseket szerzett – jelentette a francia hadsereg, de a titkos akció részleteiről azonban már nem adtak ki információt.

A francia hadsereg jelezte, hogy a térségben még mindig rengeteg radikális iszlamista fegyveres csoport működik, akik könnyen destabilizálhatják az amúgy is „törékeny” régió biztonsági helyzetét.

Közben olyan hírek is napvilágot láttak miszerint ismét megjelent az Ansar Dine Észak-Maliban. Az ultraradikális iszlamista milícia pár éve Mali északi részét teljesen megszállta és végül a franciáknak kellett kiűzniük őket onnan. A szervezet egyébként jelezte, hogy ők követték el a június 27-i terrortámadásokat Narában és Misseniben, illetve Fakolában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez