Ön dönt: rágózik, vagy repül

Rágógumizással védekezik a fájdalmas füldugulás ellen repülés közben? Felejtse el a módszert, ha az orosz fapados, a Pobeda járatain utazik!

Már 100.000 rubelt (több mint félmillió forintot) költött a beszáradt rágók eltávolítására repülőgépein a Pobeda – tájékoztatta a légitársaság szóvivője, Jelena Szelivanova a TASZSZ hírügynökséget. Megelégelve a fölösleges kiadásokat, tilalmat vezettek be a rágógumira június közepén.

Az utastérben és a mosdóban is eldobálták rágóikat az utasok – panaszolta a Pobeda igazgatója, Andrej Kalmikov. Ezenkívül további 100.000 dolláros kárt is okoztak fél év alatt. Gyakorlatilag mindent lenyúltak, ami mozdítható volt a gépeken, még a biztonsági övet és a mentőmellényt is.

Hogy mennyire szigorúan büntetik a fedélzeten rágózó utasokat, arról sem az orosz sajtóban, sem a légitársaság honlapján nem találtunk információt.

Valójában nem az orosz Aeroflot leányvállalata az egyetlen a világon, amely tiltja a rágózást. Szingapúrban 1992-ben mondtak rá nemet. A városállam idén márciusban elhunyt első miniszterelnöke, Li Kuan Ju így akarta megtisztítani a köztereket. Az emberek száját mindazonáltal nem nyittatja ki a szingapúri rendőr. Személyes használatra mindig is be lehetett vinni kisebb mennyiséget a városállamba. Ráadásul a tiltás 2004-ben annyival enyhült, hogy azóta patikusok és fogorvosok felírhatják receptre a terápiás rágót.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez