Cápa akadt a horgára, az életéért kellett úsznia

Ben Chancey-nek elég derék cápa akadt a horgára, amikor kenujából horgászott Florida partjainál. A horgász nem adta könnyen magát, de végül az életéért úszott, miután a cápa felborította a kenuját.

Először úgy tűnt, Chancey megbirkózik a feladattal és a bikacápát a kenuhoz húzta. A nagyobb hajón lévő horgásztársai végig figyelték és lelkesen biztatták. Amikor már eléggé behúzta a zsinórt, a cápa feljött a víz felszínére és akkorát csapott az uszonyával, hogy kiszabadította magát. Aztán megint egy jókorát rántott a zsinóron és a horgász elvesztette az egyensúlyát.

A kenuja felborult és szó szerint az életéért úszott a horgásztársai hajójáig. Utána egyből visszaugrott a kenuba, hogy megfogja a cápát. A felvételből nem derül ki, hogy végül sikerült-e a halat a hajó fedélzetére húzni.

A bikacápa a fehér cápához és a tigriscápához hasonlóan az emberre is veszélyes cápafajokhoz tartozik. Idén Bonita Springs lakóit (Florida állam) már ijesztgette egy bikacápa egy apartmanegyüttes környéki vízekben.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez