Jógázni fog Putyin

Többször megvillantott izmos felsőtestét látva tudjuk, mennyire szeret sportolni az orosz elnök. A judo mellett a jógát is kipróbálhatja – legalábbis ezt ígérte az indiai miniszterelnöknek.

Nemcsak az Új Fejlesztési Bank elindításáról és a geopolitikai kérdésekről beszélgettek a BRICS-országok vezetői a héten az oroszországi Ufában. Az orosz elnök és az indiai miniszterelnök például a sportról csevegett, amikor Putyin ígéretet tett.

„Egy dolgot nem próbáltam még ki, a jógát. De kétségtelenül csábító. Mindent megteszek majd, ami tőlem telik” – idézte az Interfax hírügynökség, mit is mondott a jógáról az orosz elnök Narendra Modinak. „Látva az igazi jógikat, lehetetlennek tűnik elérni az ilyen tökéletességet.”

Valószínűleg örülhetett Putyin ígéretének Modi. Ugyanis június 21-én, a jóga első világnapján több indiai politikussal részt vett a 35.000 fős jóga órán Delhiben.

Oroszországból nézve azonban érdekes lehet Putyin lelkesedése az indiai tanítás iránt. Június végén ugyanis arról számolt be a sajtó, hogy a nyugati-szibériai nyizsnyevartovszki vezetők kitiltanák a jógaórákat a város sportkomplexumából. Így szerették volna megakadályozni az okkult és az új vallás kultuszok terjedését az országban.

Kép: Narendra Modi és Vlagyimir Putyin (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez