Hétmillió dollárt keres a világ legsikeresebb streamere

A svéd Felix Kjellberg, illetve ismertebb nevén PewDiePie nagyjából öt éve kezdte karrierjét. YouTube csatornájának lényege, hogy egy webkamera és egy mikrofon segítségével magát mutatja, miközben számítógépes játékokkal játszik. Éves bevétele mostanra elérte a 7,4 millió dollárt.

A streamelés és videókészítés egyre népszerűbb hobbivá, illetve – sokak számára – munkává vált az elmúlt években. A nagyobb neveket gyakran százezrek, sőt – például PewDiePie esetében – akár milliók is követhetik nap mint nap. Jelenleg 37,7 millió feliratkozóval büszkélkedhet YouTube-csatornája és összesen kilenc milliárd alkalommal nézték meg videóit.

Nemrég derült fény az elképesztő összegre, amely – nem meglepő módon – többekben felháborodást váltott ki. Szerencsére PewDiePie nyugodtan és szokásához híven némi humorral állt a dologhoz. Mikor valaki azt írta Facebook-oldalára, hogy “mások bezzeg az életüket kockáztatják az országukért és alig keresnek valamennyit”, egyszerűen annyit válaszolt: “igen, igazad van, a háború egy sokkal jobb dolog amire pénzt költhetünk, tényleg nagyobb figyelmet és gazdasági bevonódást igényel.”

Kjellberg arról is beszélt videójában, hogy nemrég körülbelül egymillió dollárt gyűjtöttek jótékony célokra, ezzel azonban – az ő bevételével ellentétben – nem sokat foglalkozott a nemzetközi média.

Ha még nem ismeri PewDiePie csatornáját, akkor itt találja meg.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 28 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez