Véget vetnek a vérontásnak Munkácson

Bekerítették az ukrán Jobboldali Szektor fegyvereseit Kárpátalján. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtószóvivője nem tudta megmondani, pontosan hány fegyveres rejtőzködhet a Munkács környéki erdőkben, de szerinte nagyjából tízen lehetnek. Annyi biztos, hogy valamennyien helyiek, azaz Kárpátalja megyéből valók – tette hozzá.

„Állandóan tárgyalunk velük, lezártuk a környéket, ahol ezek az emberek tartózkodnak. Követeljük, hogy tegyék le a fegyvert, és adják meg magukat, szavatoljuk számukra ügyük tisztességes és tárgyilagos kivizsgálását, beleértve azokat a körülményeket, amelyek az ismert eseményekhez vezettek” – idézte az UNIAN hírügynökség a szóvivőt, aki azt ígérte, hogy nem fogják megengedni a további vérontást.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek az állampolgárok biztonságáért. Elmondta, hogy hétfő este elfogták a Jobboldali Szektor két fegyveresét, akik részt vettek a hétvégi munkácsi lövöldözésben. Őket a kérésükre külön repülőgéppel Kijevbe szállították, ahol jelenleg folyik a kihallgatásuk.

Ugyanakkor Andrij Sztempickij, a Jobboldali Szektor katonai szárnyának számító Önkéntes Ukrán Hadtest parancsnoka kedd reggel a Facebookon azt állította, hogy két harcosuk önként adta meg magát.

Munkácson szombaton fegyveres összetűzés robbant ki a Jobboldali Szektor fegyveresei és Mihajlo Lanyo ellenzéki parlamenti képviselő testőrsége között egy sportkomplexumban. Három ember meghalt, 11-en megsebesültek, köztük civilek. A rendőrséggel vívott tűzharc után a Jobboldali Szektor több mint tíz embere a közeli erdős hegyekbe vonult vissza Lóka település irányába – őket próbálják most elkapni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez