Véres ünnep Nigériában

Legkevesebb 49 ember veszítette életét az északkelet-nigériai Gombéban, ahol két hatalmas nagy erejű robbanás rázta meg a város egyik zsúfolásig megtelt piacát.

Túlélők és szemtanúk arról számoltak be a BBC-nek, hogy az áldozatok között sok a gyermek és a nő. A legutóbbi információk szerint legkevesebb 49 ember veszítette életét és több tucat járókelő megsebesült, akik közül sokakat válságos állapotban szállítottak a helyi kórházba. A nigériai hatóságok szerint minden bizonnyal a radikális iszlamista Boko Haram terrorszervezet követte el az új robbantásos merényletet, de a szervezet még nem vállalta a felelősséget a támadásért.

Közben egy helyi kereskedő az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy két bomba robbant a piacon és az egyiket biztosan előre elrejtették a támadók az egyik stand alatt. A mentési során járókelők és a helyi árusok is segítettek a mentőegységeknek.

A mostani merénylet egyébként két nappal azután hajtották végre a terroristák, hogy Buhari elnök kinevezte a nigériai hadsereg új vezetőit, akik ígéretet tettek arra, hogy rövid időn belül leszámolnak a Boko Haram terrorszervezettel, amely hat éve indított meg esztelen ámokfutását a régióban több ezer ember életét követelve azóta. Az Amnesty International adatai szerint a Boko Haram 2009 óta legalább 17 ezer ember halálát okozta már Nigériában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez