Rangos rockzenei felhozatal az idei EMI-táborban

A Gyergyószentmiklósra visszaköltöző EMI-táborban idén is kimagasló zenei kínálattal várják a rockzene kedvelőit augusztus 5 – 9 között.

Az Erdélyi Magyar Ifjak, vagy közismertebb nevén EMI tevékenységének fő célja az erdélyi magyarság nemzeti öntudatának, a szülőföldhöz való kötödésének az erősítése. Ebből az alkalomból immár 11. alkalommal szerveznek tábort.

 A történelem, a magyar kultúra és közéleti eseményeink iránt érdeklődő kárpát-medencei ifjúságot összefogó nyári rendezvény keretében az erdélyi és a magyarországi rockzenei élet színe-java lép színpadra.

A tábor nagyszínpadi fellépés-sorozatát a magyarországi Hungarica nyitja meg augusztus 5-én 20 órától, őket követi a magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttese, a jövőre 30. születésnapját ünneplő Ossian zenekar.

A fesztivál második napján 20 órától az erdélyi TransylMania lép színpadra, majd őket követi az EMI-táborok során mindig nagy közönséget vonzó Kárpátia zenekar lép fel.

Augusztus 7-én, pénteken az Ismerős Arcok zenekar lép színpadra. Zenéjük és mondanivalójuk kiváló “alapanyag” olyan rendezvényeken ahol az esemény célja az egyetemes magyar kultúra ápolása és a hagyományok tisztelete. Zenei sokszínűségükre jellemző, hogy a zenekar repertoárjában kizárólag saját szerzemények valamint népdal és versfeldolgozások szerepelnek.
Utánuk a Romantikus Erőszak szórakoztatja a táborlakókat.

A Dalriadafolk metal muzsikájával augusztus 8-án 20 órától lép színpadra. A fellépőgárda oszlopos tagja az ugyancsak magyarországi Road zenekar, amely augusztus 8-án 22 órától lép színre. A magyar alternatív rock és metál zenei stílusok kapnak főszerepet vasárnap. A fesztivál nagyszínpados koncertjeit a Maszkura és a Tücsökraj, valamint a magyarországi Depresszió zárja.

A megszokott módon előadások, politikai párbeszédek színesítik a 11. EMI-tábort, az Előadósátor közéleti témákat sorakoztat fel, a Csép Sándorsátor pedig a szórványvidékeken élő magyarok helyzetét feltáró és elemző előadásoknak ad helyet, de nem maradhat el Berecz András mesemondó fellépése sem. Az előadósátrak programjait a közeljövőben véglegesítik.

Az EMI-táborba idén is lehet elővételes jegyet váltani, ezek ára 95 lej/fő, ugyanakkor számos kedveszménye jegy vásárlására is lehetőség van, amelyekről bővebb információt a http://www.emitabor.hu/ találhatnak az érdeklődők.

Szerző: Sóos Kinga

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez