A Malawi tó gyöngyszeme

Aki Malawiba látogat, nem szabad kihagynia Mangochi városát. Malawi függetlensége (1964) előtt Fort Jonston-nak hívták a települést, mivel a második világháborúban angol csapatok állomásoztak itt.

A Malawi tó legdélebbi részén fekvő városban van a szép kilátással bíró Balili Muluzi híd is, melyen a tó legnagyobb levezetője, a Shire folyó felett lehet átkelni Mozambique felé. A városban van a Malawi tó Múzeum, melyben néprajzi, földrajzi és történelmi jellegű kiállított tárgyak vannak. Mangochi egyik éke az óratorony, melyet Viktória Királynő tiszteletére építettek a XX. század elején. A városnak több boltja és piaca is van.

Nyáron (nov-márc) a hőmérséklet az egekbe szökik, de az itt megszállóknak nem kell aggódniuk, mert ha a számos Mangochitól északra, közvetlenül a tó partján lévő hotelekben, vagy motelekben töltenek pár napot, akkor a kristálytiszta vizű tóban tudnak hűsölni. Sokféle dologgal lehet eltölteni az időt a városban és környékén, többek között madárnézéssel, kulturális túrákkal, terepjárós utakkal, túrázással, hajótúrákkal, búvárkodással, kajakozással, vitorlázással, vizisíeléssel.

Mangochi szeretettel várja a látogatókat! Aki kedvet kap és több információra van szüksége, bátran írjon Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központnak a malawi@htcc.org.hu címre.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez