Harminc évig barangolt országokon át és ez senkinek sem tűnt fel

Pedro Gonzalo Larrondo Saavedra 30 évvel ezelőtt eltűnt családja szeme elől és most, 76 évesen előkerült: a chilei férfi története nemcsak a családja életét bolygatta meg, hanem felrázta a közvéleményt is. Hogyan történhetett?

A családja azt hitte, meghalt, mert semmi nem utalt arra, hogy életben lenne. Hosszú éveken át vándorolt országról országra, mindenütt átment a határokon, sehol sem vették nyilvántartásba.

Egy másik férfival indult neki a világnak, nem tudni miért és legközelebb Kolumbiában találkozott a hivatalos szervekkel – immár 2011-ben. Akkor már egyedül volt és Brazíliából érkezett – ott mondta neki valaki, hogy menjen át  a határon – ez valahol az Amazonas vidékén történt.

Kolumbiában a rossz fizikai állapotban lévő immár idős embert  egy szegényház – más néven idősek otthona – vette gondozásba. Kolumbiában mint hajléktalant és rendszertelen életet élőt vették nyilvántartásba. – Meglehetősen alultáplált volt, mondja róla az Amazonas vidékén lévő Letícia város öregek otthonának vezetője. Éppen ez az intézmény látott hozzá, hogy tisztázza a férfi kilétét: ők hívták fel a kolumbiai emigrációs hivatalt, hogy van náluk egy idős, elhagyott chilei férfi. Felvették a kapcsolatot a chilei hatóságokkal és hamarosan kiderült, kiről is van szó. Azóta megérkezett Chilébe, családja körében ismerkedik immár felnőtt gyerekeivel és unokáival.

A kérdés azonban megválaszolatlan: hogyan tudott valaki 30 éven keresztül barangolni a Latin-Amerika-i kontinens országaiban, átmenni határokon anélkül, hogy valahol is valakinek ez feltűnt volna, vagy a hivatalos szervek megkérdezték volna, hová tart. Mondjuk a határon?

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez