Jaj, úgy élvezem én a strandot! – kiált fel a szaúdi király

Megtiltják a belépést egy dél-franciaországi üdülőhely nyilvános strandjára a szaúdi uralkodó nyaralásának idejére.

A Cannes-nal és Antibes-bal határos Vallaurisben fekvő kérdéses partszakasz fölötti villa a szaúdi királyi család tulajdona, Szalmán ibn Abdel-Azíz király várhatóan a jövő héten érkezik a Riviérára – közölték a helyi hatóságok.

Az intézkedés a király repülője érkezésének bejelentésekor lép életbe, várhatóan egy nappal az érkezés előtt. Betartatására rendőrök felügyelnek az uralkodó szabadságának ideje alatt – közölte Philippe Castanet grasse-i alprefektus, aki biztonsági okokkal indokolta az eljárást.

A La Mirandole néven ismert strand „privatizálása” felháborította a strandolókat. „Legyen szó róla vagy bármelyik más milliárdosról, mindig előnyt élveznek az egyszerű emberekkel szemben” – méltatlankodott egy segédápolónő, aki két lányával ment fürdeni.

A méltatlankodás annál is nagyobb volt, amikor a múlt héten a király környezetének intézkedésére munkások engedély nélkül rácsot akartak elhelyezni a homokos partszakaszhoz vezető aluljáróban. A városháza, amely nem tudott a munkákról, félbeszakította az építkezést.

Néhány nappal korábban – szintén engedély nélkül – betontömböt helyeztek a homokba, amelyre liftet építenek. A városháza az építkezés fölött szemet hunyt azzal a feltétellel, hogy távozáskor a liftet lebontják.

A francia sajtó úgy tudja, hogy a januárban, Abdalláh király halála után trónra került 79 éves Szalmánt több mint 400 fős személyzet kíséri el a szabadságára.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez