Meghalt a Grooveshark társalapítója, 28 évesen és rejtélyesen

A 28 éves férfit barátnője találta meg közös lakásukban, a rendőri jelentés szerint idegenkezűségnek nem volt nyoma, külső sérülések sem látszódtak és kábítószerre sem bukkantak az otthonában. Édesanyja szerint nem volt semmilyen komolyabb egészségügyi problémája sem, így egyelőre nem tudni, mi okozhatta Josh Greenberg halálát.

Greenberg még 19 évesen alapította meg Sam Tarantinóval a Groovsesharkot, ami később az egyik legnépszerűbb ingyenes online zenei portál lett. Legforgalmasabb időszakában 35-40 millió felhasználóval büszkélkedhetett az oldal, és 145-en dolgoztak a cégnél. Mivel azonban nem rendelkeztek a megfelelő papírokkal, lényegében teljesen illegálisan lehetett náluk levédett zenéket feltölteni és hallgatni.

Emiatt több lemezkiadó és előadó is beperelte őket, aminek a vége az lett, hogy a Grooveshark oldalát és szervereit – hogy elkerüljék az akár több millió dolláros kártérítéseket – eltörölték a föld színéről. A megegyezést néhány héttel ezelőtt kötötték meg, ennek értelmében lényegében minden adatot átadtak és beszüntették szolgáltatásaikat – beleértve mobil applikációjukat is.

Greenberg magánéletéről sokat nem lehetett tudni, ahogyan halála körülményeiről sem. A The Verge információi szerint azonnal elvégzik a boncolást, ami akár rögtön elárulhatja, mi okozta a férfi halálát. Amennyiben azonban annak nincs köze a szívéhez vagy az agyához, a toxikológiai vizsgálatok akár hónapokig is eltarthatnak.

Fotó: YouTube

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez