Tudják, ki volt az egyik törökországi merénylő

A török hatóságok azonosítottak egy gyanúsítottat a szíriai határnál fekvő Surucban hétfőn elkövetett, 32 ember halálát okozó öngyilkos merénylettel összefüggésben – közölte kedden Ahmet Davutoglu török kormányfő.

Davutoglu a Surucot is magában foglaló Sanliurfa tartományban, egy sajtótájékoztatón kedden elmondta: jelenleg vizsgálják, hogy a gyanúsítottnak milyen külföldi vagy törökországi kapcsolatai vannak. A kormányfő hozzátette: a legvalószínűbb az, hogy a támadás mögött az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet áll, amely a szomszédos Szíriában és Irakban is jelentős területeket vont ellenőrzése alá.

Davutoglu nem fedte fel a gyanúsított kilétét.

Ahmet Davutoglu arról is beszélt, hogy a kabinet szerdai rendkívüli ülésén további biztonsági intézkedésekről dönthetnek a szíriai határ védelme érdekében. “Megvitatunk majd egy akciótervet, amelynek részét képezik a határainkon bevezetendő újabb biztonsági intézkedések is” – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve, hogy minden szükséges lépést megtesznek a támadás felelősei ellen, legyen szó bárkikről. Mint mondta, a merénylet ügyében indított vizsgálatot amilyen gyorsan csak lehet, le akarják zárni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez