Tasakos alkoholt szürcsölnek Japánban

Milyen közismert kép, amikor részegeket látunk az utcán csámborogni, és a szatyorban csörömpölő üvegek hangjából még egyértelműbb a mámoros hangulat. Japánban alkoholt már tasakban is árulnak, így a zugivók akár üdítőnek is álcázhatják azt.

Az új tasakos alkoholok megjelenésével a titokban fogyasztott mennyei nedű akár gyerekek kedvenc italának is álcázható. Így bárhol, bármikor előkaphatjuk, és senki sem fog rossz szemmel nézni ránk, amiért kicsit fokozzuk a hangulatot a nagy nyári melegben, például a metrón vagy a parkban. Persze senkinek nem ajánljuk az alkoholfogyasztást, de az ötlet megér pár mondatot.

alk02
Ideje raktározni

A kényelmesen hordozható tasakok már más országokban is léteznek, ezeket senkinek nem kell bemutatnunk. Az alkoholfogyasztás Japánban már nem annyira vitatott kérdés, mint mondjuk az Egyesült Államokban, vagy Nagy-Britanniában. Itt a kisboltok a nap 24 órájában árulnak alkoholt, az év 365 napján. Így nem meglepő az sem, hogy az alkoholt tárolni képes megoldások új fajtája, a diszkrét tasakos ötlet sok ember figyelmét felkeltette.

alk03
Bár úgy néznek ki, mint a gyümölcslé, valójában 5% alkoholt tartalmaznak.
alk04
Nihonshu szaké

alk05

bzrzsmlcmael-rb
Egy nem éppen klasszikus bor-kiszerelés

 

alk06

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez