Elejtettek egymillió dollárt

Mondjuk nem amerikai, hanem új-zélandi volt a dollár, ami “csupán” 187 millió forintnak felel meg. Ettől függetlenül – bármilyen hihetetlen is – a pénzre számító Bank of China nem igazán örült a hírnek.

Összesen tizenhárom zsáknyi pénzt vittek repülőgéppel Új-Zélandról Hong Kongba, az ottani Bank of China részére. Zsákonként egymillió dollár volt a fedélzeten és egészen az utolsó pillanatig minden flottul is ment.

A leszállás után azonban valami egészen furcsa dolog történt. Éppen pakolták ki a zsákokat, amikor három közülük egyszerűen leesett. Mit tesz az ember, ha hárommillió dollár csúszott ki a kezéből? Kénytelen-kelletlen levánszorog a pályára, és nekiáll megkeresni. A reptéri dolgozók így is tettek, de csak kettőt találtak meg a háromból.

A kínai média információi szerint a helyi rendőrség lopásként kezeli az ügyet – ami nem kéne, hogy bárkit is meglepetésként érjen, hiszen másképpen elég nehezen tűnik el egy pénzzel teli zsák.

A szállításért felelős G4S International Logistics kijelentette (feltehetőleg rögtön azután, hogy elbocsájtott néhány embert), hogy a pénz egészen addig biztonságban volt, amíg az ő felügyeletük alatt állt, de ahol eltűnt, oda nincs hozzáférésük az embereiknek.

Mielőtt azonban nagyon elkezdené sajnálni a Bank of China-t, nyugodjon meg: a pénz biztosítva volt.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez