Két jóbarát: Berlusconi orosz gazdasági miniszter lehet

Ezt írta a La Stampa című olasz napilap írta a volt olasz kormányfőre hivatkozva. Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője viszont azt mondta: az orosz elnök csak morális támogatásáról akarta biztosítani régi barátját.

“Olaszországban háttérbe vagyok szorítva, Putyin pedig azt mondta, hogy kész megadni nekem az állampolgárságot, és rám bízni a gazdasági minisztérium vezetését” – mondta a szeptemberben már 79. születésnapját ünneplő Silvio Berlusconi egy vacsorán. A volt kormányfő kijelentéséről az egyik vendég számolt be, akit az olasz lap csütörtökön idézett.

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője viszont azt mondta: az orosz elnök csak morális támogatásáról akarta biztosítani régi barátját.

“Ez nem hivatalos felkérés volt valamilyen hivatalos tisztségre, ami természetesen lehetetlen” – mondta Peszkov az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint. “Putyin és Berlusconi régi barátok. Továbbra is tartják a kapcsolatot, ez igazi jóbaráti viszony” – tette hozzá a szóvivő.

Massimo Gramellini, a La Stampa vezércikkírója, aki a lap első oldalán élcelődött Berlusconi “vallomásán”, megjegyezte: ha Berlusconi valóban Oroszországba menne, “kommunista típusú ötéves terveinek bukását ezúttal nem lehetne a bírák és az újságírók túlhatalmának betudni, hisz ez egy olyan csapás, amitől Oroszország jó ideje megszabadult”.

S a legfontosabb értekezleteket nyilván “éjfél után tartanák Putyin nyaralójában (…) fiatal közgazdásznők egy csoportjával” – tette hozzá a vezércikkíró Berlusconi bunga-bunga partijaira utalva.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez