Búcsú Magyarország tunéziai barátjától

Magyarország, Budapest – Több éves sikeres magyarországi diplomáciai tevékenysége után végleg távozik hazánkból Adnène Damergi, a Tunéziai Köztársaság Nagykövetségének misszió- vezetője.

 

Igazi barátok búcsúja volt. A meghívottak méltatták Damergi munkáját, amelyet a magyar-tunéziai kapcsolatok fejlesztése érdekében fejtett ki. Ő pedig megköszönte a jelenlévőknek, hogy éveken keresztül hatékonyan segítették munkájában, és kifejezte meggyőződését, hogy a két nép barátsága biztos alapokon nyugszik, lehet építeni rá a jövőben. A diplomata rövidesen elutazik hazánkból, de mindig szeretettel és barátsággal fog gondolni a magyarokra és mindazokra, akik segítették munkájában.

A Marriott Hotelben tartott búcsúfogadáson megjelent Takács Szabolcs, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára és több, a térséggel más tárcáknál foglalkozó vezető. A hivatalos személyiségek mellett a meghitt hangulatú fogadásra Tunézia legközvetlenebb barátait hívták meg: jelen volt Magyarország volt tunéziai nagykövete, tiszteletbeli konzulok, volt konzulok és főkonzulok, a magyar szellemi élet több jeles képviselője, az Afrikai-Magyar Egyesület elnöke, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Maghreb Szakmai Osztályának elnöke valamint a Magyar-Tunéziai Üzleti Tanács elnöksége.

 

bucsutunezia_2

bucsutunezia_3

bucsutunezia_4

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez