Cirkuszi medvékre vadásznak az iráni rendőrök az áradás után

Teherántól 30 kilométrre, Karadzsban veszett nyoma két medvének, az észak-iráni áradások nyomán. Az árvíz emberéleteket is követelt: több, mint tízen haltak meg.

A rendőrség az egész városban és környékén keresi a cirkuszból eltűnt medvéket. Az állatokat szerdán többen is látták Karadzs szélén, a folyóparton. Az óriásmedve a bocsával még vasárnap szabadult ki, amikor az áradás a város több negyedében és a környékbeli falvakban is házakat mosott el, és legkevesebb 16 embert ölt meg.

azáradás

Médiajelentések szerint a medvék egy raktárban rejtőzhetnek a folyóparton. De az erdőkben és a hegyekben is keresik őket, három tűzoltóosztagot is bevetettek – jelentette a PressTV.  A dolgot nem könnyíti meg, hogy a cirkuszigazgató tagadja, hogy valaha is lettek volna medvéi. Szerinte csak állatvédő aktivisták terjesztik ezt a pletykát, mert utálják azt, hogy a cirkuszok állatokat “alkalmaznak”.

A rendőrség nem szólította fel Karadzs lakóit otthonmaradásra, a szóvivő szerint kicsi az esély arra, hogy a medvemama a kölykével bemerészkedne a házak közé.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez