Négy perc Egyiptom

Négyperces videó Egyiptomról. Az Egyptian Streets oldalán találtuk. Ott azt írták: ha ezt megnézed, többet vágysz látni. Döntsék el Önök.

Van itt minden: piramisok, homokdűnék, fehér sivatag, fekete sivatag, a szeméthegyre épült csodás kairói Azhar park, Luxor, Vörös-tenger, Alexandria a Földközi-tengernél, szfinx, Wadi el-Hitan, a bálnák völgye, homokszörf, meg még sok szöglete Egyiptomnak. És emberek – munka, öröm, bolondozás, buli, pihenés közben. A videót Caleb Hatfield készítette, ő egy évig élt az országban. Azt mondta: nem tudtuk, mit várjunk, amikor arra a szemmel láthatóan szervezett káoszra készítettük fel magunkat, amit Kairónak hívnak. De aztán beleszerettünk az emberekbe, a kultúrába, az országba. Reméljük, másnak is tetszeni fog, ahogy mi láttuk Maszr-t (így hívják Egyiptomot arrafelé).

Én négy évet éltem ott, nekem tetszik. A hangulata is. És aki járt már, lakott vagy éppen most él Egyiptomban, annak, gondolom, szintén érdekes kitalálni, hogy hol készültek a snittek. Aki meg még nem volt még arrafelé, az csak dőljön hátra. És élvezze négy percig ezt a csodálatosan változatos országot.

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez