Kocsmában robbantotta fel magát egy nő Kamerunban

Az öngyilkos támadásban legkevesebb 19-en haltak meg és legalább 62-en megsérültek – közölte a kameruni hadsereg egy tisztje.

A támadást az észak-kameruni Maroua településen történt, amely a térség fővárosánal számít és egyben itt található a Boko Haram ellen küzdő kameruni csapatok főhadiszállása is. Szemtanúk azt mondták, hogy egy fiatal lány volt az elkövető, akinek feltünés nélkül sikerült betérnie a zsúfolásig teli kocsmába, ahol végül működésbe hozta a testére rögzített bombát. A nagy erejű robbanást a közeli falvakban is lehetett hallani. A rendőrség és a városban állomásozó katonák a támadás után perceken belül kiértek a helyszínre és a sérülteket azonnal a közeli kórházba szállították.

A kameruni hadsereg eddig 19 halálos áldozatról és 62 sérültről számolt be. Helyi lakosok és szemtanul azonban azt mondták, hogy a halálos áldozatok száma elérheti a 30-at is.

A támadás elkövetőjeként még senki sem jelentkezett. A kameruni hadsereg és a helyi hatóságok azonban a nigériai radikális iszlamist Boko Haram lázadó-és terrorszervezet gyanúsítják a merénylet elkövetésével. A terroristák legutóbb ugyanis pár napja egy kettős robbantással hívták fel magukra a figyelmet az országban.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez