Leégett egy bútorgyár Egyiptomban

Huszonötre emelkedett az egyiptomi bútorgyárban kedden kiütött tűz halálos áldozatainak száma – jelentette az egyiptomi egészségügyi minisztérium.

A tűzvész a Kairótól északkeletre fekvő el-Obúr településhez tartozó iparterületen történt. Biztonsági források szerint a gyár dolgozói az épület liftjében egy tűzhelyet szállítottak, amikor annak egy, vagy több gázpalackja tüzet fogott, majd felrobbant.

Az is kiderült, hogy az Al-Helu nevű, lakás- és irodabútorokat gyártó üzemben évek óta megfelelő működési és biztonsági engedély nélkül folyik a munka. Ezen hiányosság pótlását a gyár tulajdonosai többszöri bírósági felszólítás – a legutóbbi áprilisban történt – ellenére sem tették meg.

A balesetben huszonkét ember sérült meg, akik közül tizenkilencen már elhagyhatták a kórházat, három ember azonban továbbra is ápolásra szorul – közölte az egészségügyi tárca szóvivője a CBC egyiptomi székhelyű hírtelevízióval.

A Facebook közösségi portálon terjedő fényképek tanúsága szerint az 1500 négyzetméter alapterületű, négyszintes épület teljesen kiégett. A CBC helyszíni tudósításából kiderült, hogy a helyszínre sietett húsz tűzoltóautó legénységének a lángokat ugyan néhány óra küzdelem árán sikerült eloltaniuk, az épületben izzó parázs elleni harc azonban folytatódik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez