Phenjan folytatja atomprogramját

És addig nem is állítja le, míg az Egyesült Államok részéről ellenségességet tapasztal – mondta Észak-Korea Pekingben akkreditált nagykövete. Eredménynek nevezte az iráni atomprogramról a közelmúltban kötött bécsi megállapodást, de szerinte hazája számára az ott alkalmazott modell nem járható út.

Phenjan nem fogja leállítani atomfegyver-fejlesztési programját, amíg az Egyesült Államok részéről ellenségességet tapasztal – jelentette ki Észak-Korea Pekingben akkreditált nagykövete újságírók előtt a kínai fővárosban. A Global Times című angol nyelvű napilap szerdai beszámolója szerint Ji Je Rjong azzal kapcsolatban, hogy mind Washington, mind Peking részéről felvetették, az iráni nukleáris megállapodás mintaként szolgálhatna Észak-Korea számára, újságírók előtt úgy nyilatkozott: országa esetében mások a körülmények. Mint mondta: hazája már most “atomfegyverrel rendelkező államnak” tekintendő.

A misszióvezető eredménynek nevezte az iráni atomprogramról a közelmúltban kötött bécsi megállapodást, de véleménye szerint Észak-Korea számára az ott alkalmazott modell nem járható út. “A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) nukleáris erejével kapcsolatos küldetése változatlan marad mindaddig, amíg az Egyesült Államok ellenséges politikájának folytatására törekszik a KNDK-val szemben” – hangoztatta.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez