Élénk médiaérdeklődés kísérte a magyar expedíciót Angolában!

Angola, Luanda – A Magyar László Expedíció angolai részének záróakkordjaként a Tartományügyi Minisztérium sajtótájékoztatót szervezett 2012. július 3-án Luandában. Szilasi Ildikó Hermina Afrika-kutató és Lantai-Csont Gergely fotográfus munkásságának eredményeiről a Nemzeti Televízió (TPA) és a Zimbo TV az esti híradóban számolt be, a nemzeti rádió (RNA) pedig összeállítást készített.

A sajtótájékoztatón a Kulturális Minisztérium képviseletében Francisco Alexandre a Nemzeti Levéltár igazgatóhelyettese, a Tartományügyi Minisztériumtól Dr. Lisboa is részt vett. A tolmácsolásban Sonia Costa televíziós riporter segített.

A médiaeseményen a minisztérium munkatársai először a két fiatal kutatót mutatták be, majd Magyar Lászlóra emlékeztek. Francisco Alexandre úr az expedíció célkitűzéseit és Magyar László egykori munkásságát is méltatta. Magyar László, gondoljunk bele, gyalogszerrel tette meg azt az óriási utat. Az emberek között járt, beszélte nyelvüket, ezért tudott feltérképezni akkoriban még ismeretlen területeket, ezért tudta begyűjteni folyók, helyek és települések neveit.”- mondta az igazgatóhelyettes úr.

Szilasi Ildikó Hermina az expedíció állomásairól és eredményeiről beszélt, míg Lantai-Csont Gergely fotózási tapasztalatait osztotta meg a jelenlévőkkel.

_DSC8462_559x372

_DSC8522_559x372

_DSC8528_559x372

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez