Ártatlannak vallotta magát a fekete autós meggyilkolásával vádolt fehér rendőr

A rendőr ügyvédje kijelentette: ügyfele attól tartott, hogy az autó alá ránthatják és az életét féltette, amikor a fegyverét használta. A bíró 1 millió dolláros óvadékot szabott ki Tensingre, akit életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetnek, ha bűnösnek találják.

Ártatlannak vallotta magát a bíróságon csütörtökön Ray Tensing rendőr, akit azzal vádolnak, hogy július 19-én meggyilkolta az afroamerikai Samuel DuBose-t, akinek járművét az első rendszámtábla hiánya miatt állította meg

Megan Shanahan bíró 1 millió dolláros óvadékot szabott ki Tensingre, akit életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetnek, ha bűnösnek találják.

Stewart Mathews, a rendőr ügyvédje kijelentette: ügyfele attól tartott, hogy az autó alá ránthatják és az életét féltette, amikor a fegyverét használta.

Az Egyesült Államokban az év folyamán több olyan, erős indulatokat kiváltó incidens történt, amelyek során fehér rendőrök fegyvertelen afroamerikaiakat lőttek agyon, vitatott körülmények között. Ezekben a konfliktusokban, mások mellett, a Missouri állambeli Fergusonban Michael Brown, New York városában Eric Garner, Baltimore-ban pedig Freddie Gray vesztette életét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez