Ők a bin Ladenek, akik odavesztek a pénteki angliai légikatasztrófában

Sok kép jelent meg a hétvégén a nemztközi médiában a szaúdi Bin Laden család tagjairól, akik légikatasztrófa áldozatai lettek péntekn Angliában. A néhai al-Kaida vezér családja már harmadszor gyászol ilyen okból.

Oszama bin Laden féltestvére, mostohaanyja és sógora halt meg a tragédiában, amelyről ITT írtunk. Szana Mohamed Bin Laden, édesanyja, Radzsa Basir Hasim és férje, Zuhair Hasim jordán pilótájukkal, Mazen Al-Aqeel Da’jah-val együtt vesztették életüket, amikor a szaúdi milliárdoscsalád 7 millió dolláros magángépe Milánóból érkezve belerohant egy autóárverési területbe az angliai Blackbushe reptéren, Hampshire mellett.

Az út, amelyről Angliába érkeztek, üzleti jellegű volt: a szaúdi építőipar jelentős részét uraló Bin Laden családnak Észak-Olaszországban is vannak érdekeltségei.

A  család történtében ez volt a harmadik, tragikus végű légibaleset. 1988-ban Oszama bin Laden bátyja vesztette életét, amikor a tulajdonukban lévő Salem Aviation egyik gépe lezuhant. De az egykori al-Kaida vezér édesapja is hasonló baleset áldozata lett, 1967-ben. Neki a helikoptere ütközött Taif városánál, Szaúd-Arábiában egy hegynek.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez