Bálnaláz tört ki Buenos Airesben

Az argentin fővárosban azonnal elterjedt, hogy már nem kell Patagóniába utazni, hogy az ember bálnát lásson: egy hat méteres példány felúszott a főváros Puerto Madero negyedébe, az ott lakók nagy örömére és a természetvédők nagy sajnálkozására.

Nem normális jelenség ugyanis, hogy egy ekkora állat megjelenjen a város központjában, a Río de la Plata vizében, éppen  délben. Több százan lepték el a folyópartot, hogy láthassák a szerencsétlen állatot, amelynek visszajuttatása a tengerbe most alapos fejtörést okoz az állatvédőknek. Miközben igyekeznek kitalálni, fajtája melyik egyedéről lehet szó, egyetértenek abban, hogy mielőbb utat kellene mutatni neki a tenger felé. A bálna ugyanis nem szereti az édesvizet és ijedtsége nagy lehet ebben a szorult helyzetében.

Eközben persze a közösségi oldalakat ellepték a bálnáról – pontosabban az állat hátáról – készült fotók. Azok persze azt is rögzítették, ahogyan a turisták által kedveltté vált városnegyed bálnaügyben kevésbé képzett előljárói igyekeznek kitessékelni a hatalmas  halat a Río de la Plata vizéből. S a látvány igen mulatságos – mondják.

150803220256_ballena_bsas_624c

Nem mindennapi napokat élünk – mondja egy városi ember. A múlt héten egy meteorit festette zöldre az eget Buenos Aires felett, nagy izgalmat keltve a lakosság köréen. Most pedig ez a bálna. Mi lesz velünk….

150803220255_ballena_bsas_624b

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez